Skip to main content

Cecilie og Anders bygger deres drømmehjem på Puggårdsvej

 

 

Hun er fra Nordsjælland, han er fra Sønderjylland, og selvom det kan virke tilfældigt, at de er endt i Fredericia, så har det vist sig at gå op i en højere enhed.

-Anders blev først færdig med studierne og var også først til at få arbejde ved Energinet i Fredericia som stærkstrømsingeniør. Han havde de bedste udsigter til en stabil stilling, så det gav mening at slå sig ned her. Og vi er blevet positivt overraskede, fordi der sker ret meget i byen. Den udvikler sig på spændende måder. Der er gode karrieremuligheder, vi er tæt på motorvejen, og så er der noget med prisniveauet i forhold til de andre kommuner i nærheden, så vi får bare mere for pengene, end hvad vi kunne få de andre steder, vi har kigget. Det gav mening at bygge selv helt fra grunden i stedet for at købe et hus, som vi skulle bruge al vores tid og energi på at bygge om. Nu kan vi bruge tiden på hinanden i stedet for at bo i byggerod og halvfærdige løsninger, fortæller Cecilie, som sammen med sin kæreste venter barn til september, og de har gjort sig store anstrengelser for at forene løsninger på deres behov på den korte og lange bane.

Anders Cecilie Theo

Familien bliver større

Cecilie er gravid i sjette måned, og Anders’ forældre er også begyndt at ville komme forbi noget oftere fra Aabenraa, så Fredericia var grænsen, hvis det også skulle være nogenlunde ofte. Cecilie lægger plantegningen frem på bordet ved siden af en skål med hjemmebagte cookies. 160 kvadratmeter beboelse plus 55 kvadratmeter garage ser parret frem til, hvor den ene halvdel bliver Anders’ værksted. Til gengæld får hun et adskilt depot ved køkkenet, hvor alle hendes køkkenmaskiner kan stå.

- Køkkenet er, hvor jeg er kreativ, så jeg har fået plads til alt mit grej. Man skal ikke gå ned på udstyr, joker hun, men afslører også prioriteter, som det er værd at tilpasse huset efter.

-Jeg laver alt fra fire retters middage til et enkelt kagebord, men kan rigtig godt lide at lave alt fra bunden. Det var vigtigt at få et køkken med lysindfald fra begge sider af, fordi det er så centralt et rum, men det viste sig at være ret atypisk, så det var svært at finde en leverandør. Spisebordet skulle kunne forlænges ind i stuen, da vi snildt samler 25 familiemedlemmer, når hele flokken er samlet, fortæller Cecilie, mens hendes fingre bevæger sig hjemmevante rundt i tegningen for at skabe fokus på alle de detaljerede overvejelser.

 - Der skulle ikke være spildplads. Det har vi kigget rigtig meget på, så vi kunne udnytte rummene så effektivt som muligt. Vi har for eksempel snakket om at spare entreen væk og lægge det sammen med bryggers, men det er ikke nemt at løse i praksis, uddyber hun.

Hunden Theo kræver opmærksomhed under bordet, men den skal snart vænne sig til konkurrence fra Cecilies og Anders’ kommende søn, der melder sin ankomst et par måneder før, huset står klar. Cecilie er uddannet miljøplanlægger og godt på vej til at blive civilingeniør og sans for detaljen og behovet for forudseende planlægning har gjort plads til de voksne i den ene ende af huset forbundet til et ”udslusningsværelse”, før børnene skal ned i den anden ende.

- Vi har lagt kontoret tæt op af vores soveværelse, så vores børn starter med at rykke derind, når tiden er til det. Det er jeg nok også mest tryg ved, at vi ikke skal helt ned i den anden ende af huset, mens de stadig er små. Samtidig har vi også gjort kontoret stort nok til, at der kan være plads til en sovesofa til gæster, fortæller Cecilie, men det er ikke kun de indendørs forberedelser, hvor de tager højde for en forventning om at blive i området i mange år frem.

Tæt på, men alligevel lidt på afstand

-Vi er ret glade for, at der kom udstykninger på Puggårdsvej, som ikke er helt inden for voldene i Fredericia, men stadig tæt på byen og indkøb. Der er ikke langt til grønne områder, for eksempel Grønningen herude. Vi har dog været lidt bekymrede for støjniveauet fra biltrafikken, da der kommer mange tilflyttere til området, og det betyder nødvendigvis flere biler. Vores hus kommer til at ligge ret tæt på hovedåren til området, men dog i tredje række. Det er forventet, at husene i første række vil blive to-planshuse, så det vil danne en lille støjvold, fortæller hun og afslører endnu engang miljøplanlæggeren i hende.

-Børnehaven ligger ved siden af, der er 4 dagplejere, og der er cykelafstand til skole – hvis det ikke skal være curling-børn, remser hun op med et smil og påpeger for en god ordens skyld, at der også er gode offentlige transportmuligheder, hvis børnene skal gå i skole inde i byen.

Kom til fællesspisning for nye tilflyttere

Fredericia Kommune byder nye borgere pænt velkommen ved en hyggelig middag i selskab med andre tilflyttere fra nær og fjern.

Torsdag den 21. november kl. 18-21 på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 3.sal

Vi sørger for mad og drikke og lidt sødt til kaffen. Arrangementet er for både danske og internationale tilflyttere, familier, par og enlige. Så tag din partner, kollega eller ven med, og vær med til en hyggelig aften sammen med andre, der også er nye i kommunen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 14. november. Der er et begrænset antal pladser til arrangementet! Har du tilmeldt dig og bliver forhindret i at deltage, husk da venligst at melde afbud, så en anden kan få glæde af pladsen.

Vi glæder os til at se dig/jer til en hyggelig aften.

Tilmeld dig